国外绿色环保餐厅设计案例赏析

作者:万维商业空间设计时间:2021-10-27 11:47:39浏览:89次

建筑师: Bogdan Ciocodeică

面积: 180 m²

项目地址:罗马尼亚

 

该餐厅位于布加勒斯特一个即将建成的社区中,其目的是希望能够成为旧城改造的里程碑。餐厅的结构简单明了,并将天然材料与丰富的绿色植物混合在一起使用。建筑师和客户都同意使用设计作为达到某种特定气氛的工具,而不是去刻意强调某种形象。

 

Located in an upcoming neighborhood of the city, the restaurant aims to be a landmark for the regeneration of the old distressed urban tissue. It’s approach is simple and clear, using natural materials and mixing them with the abundant greenery. Both architect and client agreed upon using design as a tool for reaching a particular atmosphere rather than aiming to enhance a certain type of image.

 

该空间就如同城市绿洲一样,在混凝土结构和钢结构中间是郁郁葱葱的植被。绿色的植物元素是餐厅的主打概念,并让该餐厅成为了一个富有情调的,独一无二的,并融合了世界各地美食的场所。这些植物与室外有着很好的连接,并创建了一些很私密的区域。

 

The space is designed as an urban oasis, a lush jungle enclosed in a concrete and steel frame. The green, vegetal component of the design comes to complete the concept of the restaurant, that serves a unique, exotic, round the world, fusion cuisine. The plants create a strong outdoor connection, at the same time defining a few private, secluded areas.

 

材料基本用原始的,未经加工的和简单的的材料。地面和立柱都是用的混凝土结构,彩色背景层采用的是釉面瓷砖,墙壁上的镜子和黄铜饰品都构成了大理石和木制家具的完美背景。所有不同的领域都有着不同的功能,并且在高处的,有着严格边界界定的区域与在中间的,更柔和和更有机的区域之间形成了一种完美的平衡。

 

The materials used are raw, direct and uncomplicated. Concrete on the floor and the pillars, glazed ceramic tiles for the colored background layer, mirror on the walls and brass details all make up a perfect background for the marble and wooden furniture. All the different areas are the direct result of the functional scheme, a delicate balance between the higher, more strict perimetral sitting area and the middle , softer, more organic, fluid occupancy.

 

该空间在设计过程中有多个关注的地方,从八米长的大理石酒吧开始,背景中有一面镜子,一个轻薄的陶瓷框架,这都与那些细腻的异国情调壁画相匹配,这些精致的线条与强大且丰富的丛林达到了一种平衡。为了更加具有深入感,在这些艺术作品的旁边还增加了一面镜子。这在技术上是显而易见的,让整体设计变得更加的直观,并在暴露的结构上面绘制了一些色彩丰富的图案,将各种元素有机的结合在一起。

 

The space is treated uniformly with various different focal points, starting with the eight meter long marble bar with a mirror in the background and a light mint ceramic frame and continuing with the delicate exotic wall painting, that balances the fine constructed lines with the strong and abundent theme of the luxurious jungle. For more depth and perspective a mirror has been added next to the painting extending the artwork. The technical ceiling is apparent, continuing the straightforward, exposed approach of the entire design, painted in a rich, dark, deep green that ties the elements together.

餐厅里灯光柔和,除了餐桌之外,还有几处引人注目的装饰。整个氛围就是围绕在这绿色的,郁郁葱葱的城市绿洲中享受烹调以及美食的乐趣。

 

The light is soft, and focused on the tables, with a few exceptions that highlight various focal points. The entire atmosphere is constructed to complete the culinary experience and to help immerse into the green, lush urban oasis.

 

餐厅面积为180平方米,设有74个座位,配有定制家具,并且准备采用一些诸如诺曼哥本哈根,博利亚,香港生活,塞莱蒂和哈希等知名品牌的产品。开放式空间层次分明,具有深度感和一致性。

 

The restaurant stretches on a surface of 180 sqm, with 74 seating places and it features, custom made furniture as well as ready to use pieces from brands such as Normann Copenhagen, Bolia, HK Living, Seletti and Hubsch. The open plan space allowed for a layered and sequential perspective, that creates depth and consistence.

文章转载自互联网,版权归原作者所有,本文仅做转发分享,不做任何商业用途,如有侵权,请联系删除,谢谢!

 

推荐阅读:
母婴店设计,如何提升进店率
https://www.onewedesign.cn/share/271.html
一组酒店饭店厨房设计图
https://www.onewedesign.cn/share/466.html

在线咨询


QQ咨询


微信咨询


联系我们